REZULTATE BACALAUREAT 2013. Ce așteaptă de la BAC 2013 elevii care au picat în anii trecuți

REZULTATE BACALAUREAT 2013. Ce așteaptă de la BAC 2013 elevii care au picat  în anii trecuți
Publicat: 06/06/2013, 13:40
Actualizat: 09/07/2013, 17:20

BACALAUREAT 2013. Pentru miile de elevi picați în anii trecuți examenul de BACALAUREAT 2013 este unul dintre evenimentele importante ale acestei veri. Cei mai mulți dintre absolvenții din ultimii trei ani care au picat la BAC se pregătesc intens pentru proba de matematică.

EDU.RO

Elevii care au picat Bacalaureatul în anii trecuți speră să aibă mai mult succes la BACALAUREAT 2013. În timp ce unii s-au angajat sau au urmat cursuri postliceale, alții au stat acasă și au făcut meditații la materiile la care au picat.

Ministerul Educației nu a centralizat încă numărul elevilor care s-au înscris la BAC 2013, însă sunt așteptați peste 200.000 de elevi.

Robert Badea, 21 de ani, este unul dintre elevii care de doi ani e prezent la fiecare sesiune de examen. Robert a terminat Colegiul Tehnic „I.N. Soculescu” din Capitală, secția de matematică-informatică în 2011. Pentru că a avut două corijențe, la biologie și limba română, băiatul nu intrat în Bac imediat ce a terminat.

A mers la sesiunea din toamna lui 2011. „Atunci am picat la matematică. A fost cumplit la matematică”, a spus Robert. Pentru el, matematica e cea mai grea materie, chiar dacă la școală făcea 7 ore pe săptămână. A absolvit liceul în 2011, dar n-a dat Bacalaureatul imediat ce a terminat pentru că a avut două corijențe la limba română și biologie. Prima dată a dat examenul în toamna lui 2011, dar a picat la matematică și la biologie. „Adevărul e că n-am dat atenție orelor de matematică, le-am considerat ore neatrăgătoare. Nu găseam nicio utilitate pentru orele astea”, mărturisește Robert, care din din octombrie anul trecut a început să învețe serios.

După ce în 2011 n-a reușit să treacă examenul de BACALAUREAT, Robert a plecat aproape un an de zile la părinții lui în Germania. „M-am dus ca la un fel de terapie. Părinții mei n-au fost de acord să mă angajez. Au zis mai întâi să trec bacalaureatul. Așa că m-am întors anul trecut și am mai dat odată examenul. Dar n-am luat nici în iunie, nici în septembrie”, spune Robert.

Acum a înțeles că la matematică e vorba de multe exerciții pe care trebuie să le faci, iar de câteva luni muncește în fiecare zi aproape trei ore. Pentru matematică merge săptămânal la meditații. „Depinde foarte mult și de profesor cum îți explică. Acum înțeleg altfel, dar la școală nu înțelegea nimeni nimic, iar mare parte din timp profesoara a fost bolnavă”, a spus Robert.

Robert Badea lucrează zilnic aproape trei ore la matematică

La Biologie consideră că e mult mai ușor, dar trebuie totuși să învețe cam două ore pe zi pentru că sunt multe noțiuni de reținut. După ce trece de examenul de BACALAUREAT 2013, Robert vrea să dea la Facultatea de Construcții, iar apoi, peste vară să se angajeze.

Un alt picat care se pregătește intens pentru BAC 2013 este Adrian Petcu, absolvent în 2012 al Colegiului Tehnic Traian din Capitală, secția de matematică-informatică. După ce a picat la matematică de două ori, Adrian crede că cel mai bine ar fi fost să nu aibă deloc de-a face cu această materie.

„Dacă știam că e așa de grea matematica, nu mai dădeam la secțiunea asta. Numai doi dintre toți colegii mei au trecut la matematică. Dar asta și pentru că în patru ani de liceu am avut trei profesori de matematică, fiecare cu stilul lui de predare”, spune Adrian. Inițial a picat la matematică și la informatică. Dar în toamna lui 2012 a schimbat informatica cu biologia și a trecut.

„Acum mă simt mult mai pregătit, adică orice mi-ar pica cred că m-aș descurca. Am făcut subiectele de la simularea care a avut loc anul ăsta și am luat 7,5. Să vedem ce va pica pentru că variantele de subiecte sunt diferite, o variantă e mai ușoară, alta e mai grea”, spune Adrian, care zilnic lucrează la matematică.

Băiatul spune că merge la meditații în fiecare săptămână, dar cu banii dați la meditații ar fi putut face altceva. „Părinții mei nu m-au lăsat să mă angajez, mi-au dat bani de meditații, dar vorba aia m-au ținut până la 20 de ani cât să mă țină?”, spune Adrian. După ce va trece BACALAUREATUL 2013, băiatul vrea să dea la facultate.

Mulți dintre elevii picați în anii trecuți la examen merg la centrul de pregătire pentru BACALAUREATdin București. „Avem mai multe tipuri de elevi, unii care s-au angajați, alții care și-au continuat studiile la postliceal, iar alții care doar învață”, spune Rit Cazacu, de la Centrul de pregătire pentru Bac.

Părinții elevilor care n-au trecut Bacalaureatul sunt și mai îngrijorați decât copiii lor. Alis Radu spune că a trimis-o pe fiica ei la medidații începând din ianuarie. „A picat la matematică în vară, dar subiectele au fost foarte grele și a picat. La fel și în toamnă, iar după asta am zis că trebuie să-și continue studiile și am trimis-o la postliceal la cursuri sanitare, unde s-a putut înscrie fără Bacalaureat”, a spus Alis Radu.

Profesorii care îi pregătesc pe elevii picați pentru BACALAUREAT 2013 arată că multe dintre subiecte de la matematică au fost și neclar formulate. „Pentru că Uniunea Europeană ne-a zis să legăm învățământul de practică, atunci am început să facem asta și în cazul problemelor, dar multe dintre acestea erau neclar formulate. Iar acest lucru i-a omorât pe elevii de la tehnologic”, a spus Mihaela Berindeanu, profesoară de matematică la Colegiul de Mecanică Fină din Capitală.

În ultimii trei ani, odată cu introducerea camerelor video în sălile de examen, numărul elevilor care au picat examenul de BACALAUREAT a crescut de la an la an. Dacă peste 63.000 nu au luat Bac-ul după prima sesiune, în 2011 și 2012 numărul acestora s-a dublat – aproximaiv 120.000 de elevi au picat.

PENTRU COMENTARII, VĂ AȘTEPT PE PAGINA DE FACEBOOK – GANDUL EDUCATIE

Sorry, there are no polls available at the moment.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce spune Adrian Năstase despre Călin Georgescu: Ideile lui sunt asemănătoare cu cele de acum...
Dorian Popa a fost condamnat! Ce pedeapsă a primit artistul în dosarul în care este...
FOTO. Milionarul se însoară cu nepoata fostei soții. Cum arată femeia care i-a luat mințile
Românii fac haz de necaz, după rezultatele din primul tur al alegerilor: „Marcele, găsește-ți diploma...
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Ștefan Mandachi își cere scuze după ce l-a susținut și votat pe Călin Georgescu: „Am...
Călin Georgescu spune că sucurile conțin „nanocipuri care intră în tine ca într-un laptop”
Ce vrea să desființeze Călin Georgescu, dacă ajunge președintele României: „Este umilitor pentru naţiunea română!”
Cu ce se ocupă, de fapt, Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu: „Asta mi-a zis...
Ce scrie "The Times" despre victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor prezidenţiale....
Cine l-a votat pe Călin Georgescu? Profilul alegătorilor realizat de INSCOP Research
Tinerii protestează în București și în alte orașe din țară! Ce mesaje au transmis manifestanții:...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Ce mașină a mai primit David Popovici? Printre cele mai fiabile branduri de pe piață...
Ce spune presa britanică despre victoria lui Călin Georgescu în primul tur al alegerilor: „A...
A fost pornit cel mai important proiect de FUZIUNE al secolului!
Taxă pentru cei care au deja permis auto. Statul a greșit, șoferii sunt puși la...
Armata obligatorie în România. Călin Georgescu provoacă o undă de șoc
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și...
VIDEO Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Vladimir Putin! Nimeni nu și-a dat seama de...
VIDEO Este Jador copilul preferat al mamei sale? Artistul mai are încă trei frați! "Eu...
Dorian Popa, condamnat la închisoare! Instanța a emis decizia finală
BANCUL ZILEI. Bulă începe să presteze ca gigolo. Pune preţurile pe uşa locuinţei: - Pe...
SUA anunță una dintre cele mai mari investiții în producția internă de cipuri